Introductie

Er zijn twee bibliotheken in Carerix.
Er is een bibliotheek met voorgedefinieerde E-mail sjablonen en er is een bibliotheek met voorgedefinieerde Document sjablonen. Om een e-mail sjabloon of document sjabloon te gebruiken, moet u deze installeren vanuit de bibliotheek. Het sjabloon wordt na installatie weergegeven in de sjablonen lijst.

Werkwijze

Om vanuit de sjablonen bibliotheek een email sjabloon te installeren doet u het volgende:
(Als voorbeeld het sjabloon dat door de Portal gebruikt wordt om de kandidaat zijn password toe te sturen)

1. Login als beheerder
  2. Ga naar Onderhoud | Sjablonen
  3. Klik op [Bibliotheek] (bovenin scherm).
  4. Scroll naar beneden, tot sjabloon: "SYS:Herverstrekken wachtwoord via Portal"
  5. Klik op [Installeer] aan de rechterkant
  6. Klik eventueel op [Installeer] achter andere sjablonen die u in uw Carerix systeem wilt zetten
  7. Klik op [Sluit venster]

Om het sjabloon te zien in het sjabloon overzicht

1. Uitloggen en dan weer inloggen.
  2. Klik op "E-mail sjablonen" bij "Onderhoud"

U moet vervolgens binnen het sjabloon aangeven aan welke activiteit het sjabloon gekoppeld moet worden om te kunnen gebruiken.

Belangrijk: Verander de naam van het sjabloon nadat u het geïnstalleerd heeft, anders wordt het (mogelijk aangepaste) sjabloon overschreven als u het weer uit de bibliotheek installeert. U verandert de naam door eerst op het sjabloon te klikken in de sjablonenlijst (onder "E-mail sjablonen" of "Document sjablonen").

Tips

• Voor document sjablonen is ook een bibliotheek beschikbaar (bij "Document sjablonen" in het menu "Onderhoud") .
  • Sjablonen kunt u, na installatie uit de bibliotheek, wijzigen.
    Klik hier voor meer informatie.
    Mocht u terug willen naar de standaard situatie, dan installeert u het sjabloon opnieuw.
  • Een E-mail sjabloon heeft na installatie uit de bibliotheek altijd het Carerix email adres (<inlognaam>@<klantnaam>.mail.carerix.net) als afzender.

Instructies om dit aan te passen vindt u in het artikel: Eigen emailadres als afzender instellen