Introductie

Er zijn twee bibliotheken in Carerix.
Er is een bibliotheek met voorgedefinieerde E-mail sjablonen en er is een bibliotheek met voorgedefinieerde Document sjablonen. Om een E-mail sjabloon of Document sjabloon te gebruiken,  deze kunnen worden geïnstalleerd vanuit de Bibliotheek.
Het sjabloon wordt na installatie weergegeven in de sjablonen lijst.

Werkwijze

Om vanuit de sjablonen bibliotheek een email sjabloon te installeren doe je het volgende:
(Als voorbeeld het sjabloon dat door de Portal gebruikt wordt om de Kandidaat zijn password toe te sturen)

1. Login als Beheerder
  2. Ga naar 'Onderhoud' | 'Sjablonen'
  3. Klik op [Bibliotheek]
  4. Scroll naar beneden, tot sjabloon: "SYS:Herverstrekken wachtwoord via Portal"
  5. Klik op [Installeer] aan de rechterkant
  6. Klik eventueel op [Installeer] achter andere sjablonen die u in uw Carerix systeem wilt zetten
  7. Klik op [Sluit venster]

Om het sjabloon te zien in het sjabloon overzicht

1. Uitloggen en dan weer inloggen.
  2. Klik op "E-mail sjablonen" bij 'Onderhoud'

Je moet vervolgens binnen het sjabloon aangeven aan welke activiteit het sjabloon gekoppeld moet worden om te kunnen gebruiken.

Belangrijk: Verander de naam van het sjabloon nadat je het geïnstalleerd heeft, anders wordt het (mogelijk aangepaste) sjabloon overschreven als je het weer uit de Bibliotheek installeert.
Je verandert de naam door eerst op het sjabloon te klikken in de sjablonenlijst (onder "E-mail sjablonen" of "Document sjablonen").

Tips

• Voor document sjablonen is ook een Bibliotheek beschikbaar (menu 'Onderhoud'| 'Sjablonen') .
  • Sjablonen kun je, na installatie uit de bibliotheek, wijzigen.
    Klik hier voor meer informatie.
    Mocht je terug willen naar de standaard situatie, dan installeer je het sjabloon opnieuw.
  • Een E-mail sjabloon heeft na installatie uit de Bibliotheek altijd het Carerix email adres (<inlognaam>@<klantnaam>.mail.carerix.net) als afzender.

Instructies om dit aan te passen vindt u in het artikel: Eigen emailadres als afzender instellen