Voor het genereren van documenten in Word gebruikt Carerix speciale HTML sjablonen.

Aanmaken MS-Word document

Om een MS-Word sjabloon met HTML opmaak te maken maak je eerst de layout in MS-Word. Zo kan je de exacte positionering en opmaak bepalen. Op de plekken waar je informatie uit de Carerix applicatie wilt, kan je makkelijk herkenbare tekst neerzetten, bijvoorbeeld  {{ACHTERNAAM}}.

Wanneer je hier mee klaar bent, dien je als eerste de encoding aan te passen. Dit is nodig zodat MS-Word de accenten uit Carerix begrijpt. Dit doe je door naar de opties te gaan in het extra menu. Vervolgens ga je naar het tabblad Algemeen en kiest je voor Webopties. Hier staat een tabblad genaamd Codering. In deze lijst dien je te kiezen voor de optie Unicode (UTF-8)

Nu kan je het document opslaan als Webpagina.

Hierna kan je beginnen met het toevoegen van CX-script informatie. Door de webpagina te openen in jouw favoriete platte texteditor (bijvoorbeeld: Kladblok of Notepad++), kan je eenvoudig zoeken naar uw herkenbare informatie. Op de plek die je vindt, kan je nu de cx-scriptcodes neerzetten.

Als je klaar bent met bewerken van jouw sjabloon, dien je op te letten dat je de extensie verandert in ".doc" in plaats van ".html", zodat MS-Word weet dat het een MS-Word document is.

Stappenplan

Ter verduidelijking een stappenplan

1. Creëer de opmaak in MS-Word
  2. Voeg herkenbare tekst toe
  3. Stel de encoding in.
  4. Sla het document op als Webpagina
  5. Open het document in een platte texteditor
  6. Vervang de herkenbare tekst met cx-script
  7. Sla het document op met de extensie ".doc"

Voordelen

• Snel

Door het maken van de opmaak in MS-Word en het schrijven van de cx-script in HTML, spaart u veel tijd uit.

• Nauwkeurig:

De opmaak die je in MS-Word maakt, blijft identiek in het uiteindelijke resultaat, waardoor exacte positionering goed te bepalen is.

Sjabloon gebruiken in Carerix

Om het sjabloon te kunnen gebruiken moet het op de juiste plaats staan. Vervolgens moet er in Carerix een referentie worden gemaakt:

Plaatsen via FTP

Het sjabloon dat je op bovenstaande wijze heeft gemaakt plaats je via FTP op de volgende locatie:

• ftp://<naam toepassing>.carerix.com
  • locatie: httpdocs/templates/

NB

• De naam mag geen spaties bevatten en is hoofdlettergevoelig.
  • FTP toegang is alleen mogelijk voor computers waarvan het IP-adres op onze whitelist staat.

Document sjabloon in Carerix

De eigenlijke definitie in Carerix bevat de parameters en een referentie naar de locatie.
Om deze te maken doorloop je onderstaande stappen:

1. Log in als Beheerder (in Carerix)
  2. Ga naar 'Onderhoud' | 'Sjablonen'
  3. Ga naar de Document-Tab en kies [Nieuw]
  4. Vul de volgende waarden in:
    - Naam
    - Code -  interne naam om aan het sjabloon te kunnen refereren
    - Index - sorteervolgorde in lijstjes: een lagere index komt hoger in de lijst
    - Zichtbaar - geeft aan waar het sjabloon beschikbaar moet komen
    - Instellingen:
    Multirecord - wanneer het sjabloon moet werken op een lijst items, in plaats van een enkel dossier
    Afdruksjabloon - sjabloon moet achter de "afdrukken" knop geplaatst worden
    - Beschikbaar voor - geef aan welke typen gebruikers het sjabloon mogen gebruiken
    - URL - de referentie aan het sjabloon dat je net heeft geplaatst. Let op dat deze URL begint met http:// en dus geen ...httpdocs... bevat.
  5. Kies [Bewaren]

Log opnieuw in om het sjabloon in de lijstjes te activeren.

Labels : UD-1822