Je bent bezig met het maken van een HTML e-mail sjabloon. Alles lijkt goed te werken en de opmaak van de e-mail ziet er ook mooi uit. Na het versturen van de e-mail kom je erachter dat de ontvangers de e-mail anders ontvangen dan dat je had bedoeld.

Oplossing

De meeste e-mail clients ondersteunen weinig of haast geen CSS en javascript wordt nagenoeg altijd uit de e-mail gehaald. Een oplossing om de layout van de e-mail toch in orde te krijgen is door de style binnen het HTML-attribuut te definiƫren. Op deze wijze kan de e-mail client de style als het ware niet overschrijven en blijft de stijl zoals gewenst.

Hieronder een voorbeeld voor het aanmaken van een tabel.

Labels: UD-1783