Je moet ervaring hebben met CX code, HTML, programmeren, debugging en FTP-gebruik om sjablonen aan te passen en te uploaden. Gebruik een bewerkingsprogramma als Textpad, Notepad++, of Dashcode (OS X) wanneer je sjablonen bewerkt, om errors te voorkomen.
Lees hier meer informatie over Cxscript (alle technische documentatie is alleen Engels talig beschikbaar)

Let op: kiest u ervoor om zelf sjablonen aan te passen, dan doet je dat zelfstandig:

1. Carerix geeft geen trainingen in sjabloon ontwikkeling, FTP upload etc;
  2. Je kunt niet de helpdesk benaderen over sjabloon debugging en het oplossen van foutmeldingen in sjablonen, tenzij het een door ons gemaakte of aangepaste sjabloon is;
  3. Carerix verbetert geen sjablonen die u gemaakt of aangepast heeft;
  4. Zorg zelf voor backups om een en ander te herstellen indien dat nodig is.
  5. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor ongemak dat ontstaat door sjablonen die je zelf hebt gemaakt of aangepast.

Hetzelfde geldt voor het e-mail onderschrift (de "footer") en de e-mailheader.

Uiteraard is er wel de gelegenheid om sjablonen door Carerix te laten maken, neem contact op met het Carerix Success Team zij helpen je graag verder.

Sjabloon installeren uit de bibliotheek

Met beheerdersrechten kun je op de volgende manier in uw applicatie geïnstalleerde sjablonen bekijken en activeren:

• Ga naar 'Onderhoud' | 'Sjablonen'
  • Ga naar "E-mail sjablonen" of "Document sjablonen"
  • Klik op de "Bibliotheek" knop
  • Klik op een vergrootglas icoon om een voorbeeld van een sjabloon te zien
  • Klik op "Installeer" om een sjabloon te installeren
  • Log uit en log weer in

E-mail header en -footer aanpassen

De standaard header en footer worden gebruikt in elk sjabloon dat daarop is ingericht. Door een wijziging in de header of footer kun je dus in één keer alle sjablonen aanpassen die hier gebruik van maken.

1. Ga naar 'Onderhoud' | 'Instellingen'
  2. Klik op "sjabloon onderdelen" om deze sectie te openen
  3. Maak d.m.v. copy-paste een kopie van de waarden emailHeader en emailHeader (bewaar deze back-up zo lang in een tekst bestand)
  4. Maak de gewenste aanpassing(en) bij emailHeader en emailFooter
  5. Bewaar de wijziging

Mocht het onverhoopt mis gaan bij het wijzigen, zet dan de waarden terug die je in stap (3) heeft bewaard.
Lukt dat ook niet meer, lees dan het artikel : E-mail header en footer herstellen.

E-mail sjabloon aanpassen

1. Ga naar "E-mail sjablonen".
  2. Open een geïnstalleerd sjabloon.
  3. Stel in wanneer het sjabloon zichtbaar is.
  4. Pas het onderwerp en inhoud aan (zie boven).
  5. Test uw sjabloon.

Document sjabloon aanpassen

1. Ga naar "Document sjablonen".
  2. Open een geïnstalleerde sjabloon.
  3. Kopieer de URL uit het URL veld en plak het in de adresbalk van je browser.
  4. Open de paginabron, kopieer en plak de code in het bewerkingsprogramma.
  5. Bewerk het bestand.
  6. Sla op als html.
  7. Upload deze kopie (met FTP) van uw computer naar uw eigen locatie, bijv. http://klant.carerix.com/httpdocs/templates/uw_kopie.html
  8. Activeer het nieuwe document sjabloon in Carerix.Kopieer de instellingen van het originele sjabloon, maar gebruik de URL: http://klant.carerix.com/templates/uw_kopie.html
    Gebruik geen httpdocs in deze URL, omdat dit al impliciet ingesloten zit in een HTTP-link.'
  9. Zorg ervoor dat deze kopie correct werkt voordat je je eigen wijzigingen toepast.

NBFTP toegang is alleen mogelijk voor computers waarvan wij het IP nummer kennen. Ga naar: http://ip.carerix.net/test.html en stuur dit IP nummer door naar de helpdesk. Wij zullen dit IP nummer dan op onze Whitelist zetten.

Sjablonen bestellen

Wil je een sjabloon bestellen?
Neem dan contact op met het Customer Success Team