U wilt graag een notificatie ontvangen als de geldigheid van een document zoals een rijbewijs, verklaring omtrent het gedrag of paspoort bij een kandidaat-dossier of plaatsing-dossier op het punt staat te verlopen. Dit artikel omschrijft hoe een notificatie systeem opgezet kan worden om een e-mailbericht te verzenden als een document op het punt staat te verlopen.

Werkwijze

Document soorten definiëren

Definieer soorten documenten (zoals rijbewijs, verklaring omtrent het gedrag, paspoort) als volgt:

1. Ga naar 'Onderhoud' | 'Tabellen' | Tabel "Document kandidaat";
  2. Klik op [Nieuw];
  3. Vul bij "Nederlands" de naam van het soort document in;
  4. Klik op [Bewaren], het type document is nu gedefinieerd;

NB. Gebruik de tabel 'Document plaatsing' voor plaatsing documenten.

E-mail sjabloon

Maak een e-mailsjabloon naar uw eigen wensen welke gebruikt gaat worden door de trigger om een notificatie uit te sturen. Geef het sjabloon een herkenbare sjabloon-code mee.

1. Stel handmatig met CxScript de verantwoordelijke van de kandidaat in als ontvanger.
    Kiezen van 'aan' : 'verantwoordelijke' zal er in resulteren dat de verantwoordelijke van de trigger het e-mailbericht ontvangt.
  2. Bestel bij de helpdesk een Notificatie-Sjabloon op maat.

Stel vervolgens de Trigger in:

1. Ga naar 'Onderhoud' | 'Triggers';
  2. Klik op [Nieuw];
  3. Vul bij 'Naam' de naam van de trigger in en stel de trigger in als:
    - Indien gebeurtenis 'Kandidaat document geldig t/m passeert over…' 'waarde naar keuze'
    - Dan actie 'Stuur e-mail volgens sjabloon met code…' 'code van sjabloon';
  4. Klik op [Bewaren];

Kandidaat dossier bijwerken

Voeg in het kandidaat-dossier de documenten toe op het tabblad 'Bijlagen'. Koppel vervolgens geldigheid datums als volgt:

1. Ga naar Dossiers |
  2. Open kandidaat-dossier
  3. Ga naar tabblad 'Admin';
  4. Scroll naar het kopje 'Documenten';
  5. Klik bij het type document op 'Selecteer';
  6. Selecteer het document uit het keuzelijstje en bevestig de invoer;
  7. Voer bij geldig t/m de einddatum in van het document;
  8. Bewaar het dossier via [Bewaren].