Om een foto te kunnen weergeven moet een bijlage van het juiste type beschikbaar zijn bij de kandidaat:

Voorbereiding: Type Document aanmaken

Onderstaande stappen doorloopt u eenmalig: Item toevoegen aan tabel "Type Document" :

1. Log in als Beheerder
  2. Ga naar Onderhoud | Tabellen
  3. Zoek naar tabel "Document Type Bijlage"
  4. Controleer of er een regel is met als ouder (parent) "PhotoTag". Is dit niet het geval, maak deze aan:
  5. Kies [Nieuw] en vul de velden in als volgt:
    Tabel: "Type Document";
    Item (onder kopje Nederlands): Pasfoto;
    Actief: AAN;
    Document classificatie: PhotoTag;
    Gebruikersrollen: selecteer alle gebruikersrollen die dit document type bijlage mogen zien.
  6. [Bewaar] de wijziging

Gebruik: Foto toevoegen aan de kandidaat

Dit herhaalt u voor elke kandidaat:

1. Open de kandidaat in Carerix
  2. Ga naar de "Bijlagen"-tab
  3. Volg de instructies om een bijlage toe te voegen. Zie Bijlage toevoegen
    - Kies als type document: pasfoto (ontbreekt het type document: pasfoto, vraag dan uw beheerder om deze te installeren volgens de stappen bij "voorbereiding")

NB: Gebruik bestandstype JPG/Jpeg/GIF.

Weergeven foto

• De foto is te zien via de Basis-tab van de kandidaat en in de Match.
  • Als er meerdere foto's zijn, wordt willekeurig eentje getoond, welke is niet bepaald. Verwijder daarom de oude foto, of geef deze een ander type.

Opmerkingen

• Via de Basis-tab is de weergave 150 pixels breed; in de match 140 pixels hoog.
    Het is dus niet zinvol om grote afbeeldingen aan de kandidaat te koppelen;
  • Weergeven in matches: foto moet telkens ingeladen worden.
    Bij grote bestanden leidt dit tot vertraging;
  • De werking is analoog voor contactpersonen en gebruikers;
  • Een eenvoudige tool om afbeeldingen te bewerken vindt u op: http://irfanview.com