In dit artikel noemen we de belangrijkste IT focuspunten welke van groot belang zijn om er zo snel mogelijk in het implementatieproces te actie op te ondernemen. Of er binnen de organisatie nu een interne IT afdeling aanwezig is of deze kennis extern wordt belegd via een leverancier, afstemming inzake deze punten is cruciaal voor het laten slagen van de implementatie van Carerix. Aangeraden wordt om in de implementatie-planning duidelijke deadlines voor het realiseren en testen van de div. integraties te voorzien.

E-mail koppeling

• Er zijn drie mogelijkheden om uw mail aan Carerix te koppelen (IMAP/POP/Forward)
  • 2 beveiligingsprotocollen (SSL/TLS)
  • Firewall: Is uw e-mailserver beveiligd met een firewall, maak dan een uitzondering voor onze IP nummers
  • Zie voor bovenstaande 3 punten dit artikel
  • Voor verzenden van mail vanuit Carerix dient het SPF record aangepast te worden
  • Tenzij je gebruik wilt maken van de eigen mailserver (SMTP) in Carerix
  • Indien gebruik gemaakt wordt van MFA, dan dient er een app-password gegenereerd te worden voor Carerix. In dit artikel staat hoe je dit voor Gmail kan doen. Office365 zou op dezelfde manier moeten werken maar wordt officieel nog niet ondersteund.
  • Carerix is een mailclient, geen mailbox. Per gekoppelde mailbox dient er 1 gebruikersaccount te zijn in Carerix.
  • Bij het het instellen van de e-mailkoppeling wordt mail tot 30 dagen terug opgehaald. Vanaf dat moment houdt Carerix de synchronisatie volledig bij.
  • Tegen betaling kan bij initialisatie de e-mail historie max. 1 jaar terug worden opgehaald

Website koppeling (WordPress Plugin/API)

• Het koppelen van de Carerix applicatie aan een (vacature) website kan op op twee manieren; via de Carerix WordPress Plugin of door het inzetten van een API verbinding
  • Meer info over de WordPress Plugin en de API koppeling
  • In het forum van Google Groups kunnen vragen gesteld worden aan mede administrators, IT specialisten van andere organisaties die eerder een koppeling hebben gerealiseerd. Tevens zijn de Carerix ontwikkelaars actief op dit forum.
  • De verantwoordelijkheid van het koppelen ligt volledig bij uw web bouwer. Mocht deze hulp nodig hebben dan kan er gebruik gemaakt worden van bovenstaande middelen. Per platform is een partner-specialist beschikbaar, deze kunnen ondersteuning bieden tegen betaling.
  • Uiteraard is uw Carerix consultant een sparringpartner die kan adviseren over de (on)mogelijkheden v.w.b. de functionele opties tussen uw Carerix applicatie en uw toekomstige website

Agenda synchronisatie

• Er zijn drie mogelijkheden om de agenda te synchroniseren:
    - Office365
    - Google
    - Exchange
  • Normaliter synchroniseert de agenda in twee richtingen. Tevens bieden we ook de mogelijkheid om alleen gebruik te maken van push-synchronisatie. In de richting van Carerix naar uw agenda

Inlogmogelijkheden (LDAP/ADFS)

• Carerix kan een LDAP server gebruiken om de gegevens van een gebruiker de valideren
  • De configuratie voor ADFS wordt gedaan door uw ADFS-beheerder en een expert van Carerix

Labels: UD-3113