Vanaf Carerix versie 5.0.241 zal een HTML bestand niet meer automatisch worden geopend wanneer hier op geklikt wordt in de bijlagen-tab. Je kan zo'n bestand nog wel openen zoals je gewend bent, het gebeurt alleen niet meer automatisch nadat er op wordt geklikt. In plaats daarvan zal het bestand nu worden gedownload.

Veiligheid

De reden hiervoor is dat een kwaadwillend persoon code in het HTML bestand kan stoppen, die gelijk wordt uitgevoerd wanneer het bestand wordt geopend.
Door de genomen beveiligingsmaatregel is dit niet meer mogelijk.

Oplossing

Om dit tegen te gaan hebben wij ervoor gekozen een bestand met de .html extensie voortaan te laten downloaden door de browser. Dit zorgt ervoor dat het niet meer direct geopend wordt en dat code met kwade bedoelingen ook niet meer direct uitgevoerd zal worden.
Dit zorgt er echter ook voor dat een extra klik nodig is om het bestand te bekijken. Hiervoor is de volgende oplossing, dit dient iedere gebruiker voor zich in te stellen in de browser:

In Chrome:

• Download een HTML bestand met Chrome
  • Klik op het omhoog wijzende pijltje
  • Selecteer nu de optie 'Bestanden van die type altijd uitvoeren'

Labels: UD-3080