In augustus heeft Google Chrome geupdate, waardoor soms connectieproblemen optreden. De Carerix applicatie heeft hier mogelijk last van, net als andere gerenommeerde software pakketten van bijvoorbeeld Atlassian en Slack.

Het gedrag dat gebruikers bij ons melden is dat zeer kort een melding in beeld verschijnt over connectieproblemen. Vervolgens reageert de Carerix applicatie korte tijd niet en wordt het gevraagde scherm niet (goed) geladen. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in een inbox die er leeg uit ziet.
Na weg navigeren van de pagina en de pagina opnieuw te openen, laadt deze weer correct.
Dit gedrag treedt vooral op bij een specifieke snelheid van navigeren door de Carerix applicatie.

Carerix is hierover in contact met Google om te zorgen dat deze problemen verholpen worden. Voor de geïnteresseerden, hier is de link naar de vermoedelijke oorzaak: https://bugs.chromium.org/p/chromium/issues/detail?id=952452
Daarnaast werkt ons development team hard aan een manier om dit gedrag te voorkomen.

In de tussentijd heb je als Carerix gebruiker twee mogelijkheden om met deze issue om te gaan:

• Schakel (al dan niet tijdelijk) over naar een andere browser dan Google Chrome. Voor Windows zijn  Firefox en MS Edge (voorgeinstalleerd vanaf Windows 8) goede alternatieven.
  • Internet Explorer wordt afgeraden, omdat dit niet meer door Microsoft wordt onderhouden.
  • Voor Apple gebruikers zijn Safari (voorgeinstalleerd) en Firefox veelgebruikte browsers.
  • Blijf Google Chrome gebruiken, en herhaal je actie mocht het probleem zich voordoen. Dus navigeer naar een andere pagina in de Carerix applicatie, en nogmaals naar de pagina waar je eigenlijk heen wilde.

LinkedIn plugin

Gebruik je de CxSocial browser voor LinkedIn, Xing en/of VDAB, dan kun je die gewoon in Chrome blijven gebruiken, ook als je de Carerix applicatie zelf gebruikt in een andere browser.

Labels: UD-3024