Maak facturen aan met behulp van Carerix.
Deze optie is niet beschikbaar in de standaard versie.

Werkwijze

Factuur aanmaken

• Ga naar 'Financieel' | 'Facturen'
  • Klik op [Nieuw]
  • Selecteer een of meerdere weekstaten
  • Klik op [Maak factuurregels] en klik op [Verder]
  • Selecteer een of meerdere factuurregels en klik op [Voltooien]

Vervolgens staan de facturen onder de tab: 'Concept'.

Factuur definitief maken

• Ga naar 'Financieel' | 'Facturen'
  • Ga naar het tab 'Definitief'
  • Selecteer een of meerdere facturen
    - Klik op 'Afdrukken' als je de factuur met de post wil versturen
    - Kies 'E-mail kopie factuur' om de factuur per e-mail te versturen (hiervoor dient het sjabloon "Kopie factuur (PDF)" en/of "Kopie factuur (.html)" geïnstalleerd te zijn uit de sjabloon bibliotheek).
  • Zet de status op 'Verzonden'
    - Of kies actie 'Zet verzonden' uit het drop-down menu indien meerdere facturen geselecteerd zijn.

De factuur staat vervolgens bij de tab 'Verzonden'.

Factuur op betaald zetten

• Ga naar 'Financieel' | 'Factureren'
  • Ga naar de tab 'Verzonden'
  • Selecteer een of meerdere facturen
  • Selecteer bij Kies actie 'Zet betaald'

De factuur staat vervolgens bij de tab 'Betaald'

Factuurnummering

Een factuur nummer is een oplopend nummer (van 1 tot 9999999). Begin op 1 januari met een nieuwe reeks factuurnummers door het volgende te doen: Kies bij het startnummer van uw eerste factuur het jaartal gevolgd door het beginnummer (bijv. 20110001). De volgende factuur die u definitief maakt bevat automatisch het volgende nummer (bijv. 20110002). Doe dit als volgt:

• Vink de concept facturen aan die u definitief wil maken;
  • Kies actie > Maak definitief > [OK];
  • Vervolgens krijg je de mogelijkheid om de factuurdatum en het startnummer aan te passen;
  • Vul als nummer het jaartal, gevolg bij 0001 in;
  • Vervolg de stappen

NB:
Factuurnummers zijn altijd opvolgende reeksen. U kunt dus alleen hogere nummers gebruiken, nooit lagere.

Opmerkingen

• Wanneer een factuur eenmaal op definitief staat kan deze niet meer worden aangepast. Je dient een credit factuur aan te maken om een foutieve factuur te compenseren.
  • Indien je bij facturatie-periode kiest voor twee- of vierwekelijks, dan zal week 53 als een eigen periode worden gezien.

Labels : UD-1726