Binnen Carerix kun je op twee manieren e-mail ontvangen:

• Direct, via het Carerix-adres <gebruikersnaam>@<applicatie>.mail.carerix.net
  • Via POP3 of IMAP mail, via uw eigen adres <gebruiker>@<klant>.nl

Zie e-mail instellingen voor meer informatie.

Hoe lang duurt het eigenlijk voordat zo'n e-mail binnenkomt?

Dit kan variƫren, het hangt namelijk van een aantal factoren af.

Toelichting

Een e-mail gaat in een aantal stappen van de afzender naar de geadresseerde, bij elk van die stappen kan een wachttijd optreden. Hieronder wordt dit nader toegelicht.

Carerix mail

De e-mail komt naar je toe in de volgende stappen:

• Afzender typt bericht (bijvoorbeeld in Outlook) en kiest [verzenden].
    Het bericht staat nu op de mail server van de afzender
  • De mail server van de afzender biedt het bericht aan aan de mail server van Carerix.
    Dit gaat niet onmiddellijk: In het algemeen doet de "verzender" dit 1 tot enkele keren per uur: dit is in de praktijk de vertragende factor.
  • De mail server van Carerix zet het ontvangen bericht in Carerix.
    Dit gebeurt onmiddellijk
  • Het bericht staat in je Carerix toepassing.
    Het kan natuurlijk even duren voordat je dit ziet: Je ziet het bericht pas wanneer je op de pagina met ontvangen e-mail kijkt en [Zoeken] kiest om de lijst te verversen

Carerix leest je eigen e-mail via POP synchronisatie

De e-mail komt naar je toe in de volgende stappen:

• Afzender typt bericht (bijvoorbeeld in Outlook) en kiest [verzenden].
    Het bericht staat nu op de mail server van de afzender
  • De mail server van de afzender biedt het bericht aan aan je eigen mail server.
    Dit gaat niet onmiddellijk: In het algemeen doet de "verzender" dit 1 tot enkele keren per uur: dit is in de praktijk de vertragende factor
  • Het bericht staat nu in je eigen "inbox"
  • Carerix leest je inbox ook als je niet actief bent ingelogd in je database. Dit gaat niet onmiddellijk, maar minstens 1 keer per uur. Ben je ingelogd, dan wordt je inbox gemiddeld iedere 5 minuten doch minimaal 4 keer per uur gecontroleerd.
    Daarnaast heb je een knop [check e-mail] die dan direct je eigen e-mail leest en in Carerix zet .
  • Het bericht staat in je Carerix toepassing
    Het kan natuurlijk even duren voordat je het bericht ziet: je ziet het bericht pas wanneer je op de pagina met ontvangen e-mail kijkt en [Zoeken] of [check e-mail] kiest om de lijst te verversen

Labels: UD-1752