Wanneer je op het internet rond surft, is de meeste data die verstuurd wordt zogenaamd 'unencrypted', dat betekent dat het niet versleuteld en dus niet beveiligd is.

Beveiligde websites, die dus alle inkomende en uitgaande data versleutelen, gebruiken een website adres dat altijd begint met https:// bijvoorbeeld https://voorbeeld.nl.

Om systemen zoals Carerix veilig te kunnen gebruiken dien je dus https://BEDRIJFSNAAM.carerix.net te gebruiken.

Webbrowsers (bijv. Google Chrome, Firefox) geven duidelijk aan dat je een beveiligde connectie gebruikt, namelijk met een groen slotje in de URL balk, en het woord 'Secure'.

Instelling httpsRequired

Om te zorgen dat je altijd beveiligd Carerix gebruikt dien je je Carerix applicatie standaard op https:// connectie in te stellen.

De Carerix beheerder heeft de rechten om dit in te stellen:

• Ga naar 'Onderhoud' | 'Instellingen'
  • Ga naar het blok 'Algemeen'
  • Hier vind je een instelling genaamd "httpsRequired", deze zet je op "YES"

Dit zorgt ervoor dat de Carerix applicatie automatisch van https:// gebruik maakt, zodat je dataverkeer beter beveiligd is.

Let op: E-mailsjablonen met http://

Na deze wijziging zouden e-mailsjablonen niet meer volledig kunnen werken (bijv afbeeldingen die niet meer tonen), tenminste als die gebruik maken van links of afbeeldingen met http:// in de code. Dat is ook de reden dat Carerix niet automatisch https:// aanzet.

Inventariseer dus eerst of dit het geval is en bij welke e-mailsjablonen:

• Ga naar 'Onderhoud' | 'Sjablonen'
  • Ga naar de 'E-mail-tab'
  • Filter op "Inhoud bevat 'http://"
  • Zijn dit sjablonen die je nodig hebt? Bepaal dan wat je met de http:// links wilt doen (aanpassen of verwijderen)

TLS in de browser

TLS is een beveiligingsstandaard waar HTTPS gebruik van maakt. Voor gebruik met Carerix ondersteunen wij alleen web browsers die een TLS versie van 1.2 of hoger hebben.
Lees hier meer waarom Carerix alleen TLS versie 1.2 en hoger ondersteunt.

Labels : UD-1306, Activatie, Security & Privacy Check