Carerix biedt de mogelijkheid om een of meer kandidaten in een actie voor te stellen aan een lijst contactpersonen. Of meerdere kandidaten voorstellen aan 1 contactpersoon. Deze laatste optie gebruikt u ook om meerdere gematchte kandidaten voor te stellen aan 1 contactpersoon van een vacature. Voor alle opties gebruikt u de actie "stuur lijst"

Het bijzondere is hierbij dat gegevens over meerdere kandidaten in één bericht wordt opgenomen.

Werkwijze

Sjabloon

Voor de stuur lijst actie is een speciaal sjabloon nodig: Het 'stuur lijst' sjabloon is beschikbaar in de sjablonen-bibliotheek ('Onderhoud' - 'Sjablonen' - 'Bibliotheek') bij kandidaat-lijst, met de naam 'cp. Beschikbare kandidaten'

• Installeer dit sjabloon

Sjabloon definities (alleen indien u zelf een sjabloon maakt)

• [x] stuur lijst staat AAN
    NB: Dit is de enige situatie waarbij stuur lijst AAN moet staan bij een sjabloon.
  • Zichtbaar bij 'Kandidaat'
  • Gericht aan 'Contactpersoon'

Stuur lijst actie - algemeen

Hieronder de werkwijze om een lijst van kandidaten naar een of meerdere contactpersonen te sturen.

• Ga naar 'Dossiers' |  'Kandidaten'
  • Selecteer een of meer kandidaten, maak eventueel gebruik van zoekregels.
  • Kies actie "stuur lijst..."
  • Kies het email sjabloon "cp beschikbare kandidaten" en 'Verder'
  • Selecteer de contactpersonen die gemaild moeten worden en kies 'voeg toe aan adressenlijst'
    Herhaal dit zo vaak als nodig (handig bij verschillende zoekacties)
  • Kies 'Verder'
  • Optioneel: Selecteer de contactpersonen die per ongeluk in de selectie zijn terechtgekomen en kies 'Verwijder uit lijst'
  • Kies 'Voltooien'
  • Controleer het voorbeeld
  • Optioneel: Als er termen tussen accolades staan kunt u deze wijzigen middels de knop 'Bewerken'
  • Optioneel: Kies 'Verstuur voorbeeld' om een voorbeeld email te versturen
  • "Optioneel:" "Kies bijlage(n)"
  • Kies 'Genereer E-mails'

Elke geselecteerde contactpersoon krijgt nu een aparte email over de hele selectie van kandidaten.

Stuur lijst met gematchte kandidaten

Hieronder de werkwijze hoe u vanuit 1 vacature de gematchte kandidaten in één keer voor te stellen.

• Ga naar 'Dossiers' |'Vacature'
  • Kies tab 'Matches'
  • Selecteer de kandidaten
  • Kies actie "stuur lijst..."
  • Kies het email sjabloon "cp beschikbare kandidaten" en 'Verder'
  • Controleer het voorbeeld
  • Kies bijlagen (de cv's)
  • Optioneel: Kies 'Verstuur voorbeeld' om een voorbeeld email naar uzelf te versturen
  • Kies 'Genereer E-mails'
  • Pas bij elke kandidaat de FASE aan

Tip: In het sjabloon zijn de kandidaten niet anoniem. Pas dit voor verzending aan of laat een passende e-mail maken door Carerix.

Labels: UD-1771