Voorbereiding:

Om een afwezigheidsbericht in te stellen dien je het systeem sjabloon 'Auto Reply' te installeren uit de sjabloon bibliotheek. Dit doe je als volgt:

• Ga naar "Onderhoud" - "Sjablonen"
  • Klik op de tab "E-mail" en klik op "Bibliotheek
  • Scroll naar beneden naar het blok 'E-mail (dossier)'
  • Zoek 'Auto Reply' en klik op "Installeer"
  • Log opnieuw in om de wijzigingen door te voeren.

Werkwijze

Afwezigheid stel je als volgt in:

• Klik bovenin op 'Mijn gegevens';
  • Vink afwezig (automatisch antwoorden) aan;
  • Typ het afwezigheidsbericht in;
  • Klik op 'Bewaren';

Let op: De afwezigheidsmelder stuurt 1 keer een afwezigheidsmail per uniek afzender e-mailadres.

Als bij het inloggen het afwezigheidsbericht nog aan staat, krijgt de gebruiker hiervan een melding. Indien er alleen een out-of-office melding is verstuurd naar aanleiding van een inkomende e-mail, wordt bij die inkomende e-mail niet gemeld dat deze beantwoord is.

Labels: UD-1398