Abonnees van de nieuwsbrief schrijven zichzelf uit via een afmeld-link in uw nieuwsbrief of worden handmatig uitgeschreven. Een abonnee die zichzelf afmeldt krijgt automatisch de status "Opt-out" bij zijn nieuwsbrief in het dossier, dit betekent dat de abonnee nog wel in de lijst staat maar geen nieuwsbrief meer ontvangt. Zo kunt u ex-abonnees nog steeds terugvinden in het systeem. 

Werkwijze:

Meerdere abonnees tegelijk afmelden:

  1. Ga naar "Marketing" - "Nieuwsbrieven"
  2. Selecteer de gewenste nieuwsbrief.
  3. Ga naar de tab "Abonnees".
  4. Selecteer de gewenste abonnees en klik op "Actie"
    Zet "Opt-out" op Ja: Abonnees staan wel in de lijst maar ontvangen geen nieuwsbrief.
    Zet "Opt-out" op Nee:
    Abonnees staan in de lijst en ontvangen de nieuwsbrief.
    Verwijder uit nieuwsbrief: Abonnee wordt verwijderd uit de lijst.

Één abonnee afmelden:

  1. Ga naar "Kandidaten" of "Contactpersonen" en selecteer de abonnee.
  2. Selecteer "Opt-out" of "Verwijder uit nieuwsbrief" om de abonnee af te melden.

Tips:

  • Zet een abonnee bij voorkeur op "Opt-out" in plaats van deze uit de lijst te verwijderen. Zo voorkomt u dat een abonnee die zich eerder heeft afgemeld per ongeluk weer wordt aangemeld.
  • Wanneer een abonnee zich afmeldt via de afmeld-link komt deze op een pagina waar een melding staat dat het opzeggen succesvol is afgerond. U dient deze pagina zelf te maken en op uw server te plaatsen. 
  • De afmeld-link zit standaard in ieder nieuwsbrief sjabloon.

Heeft u het antwoord gevonden?