Met Carerix is het mogelijk email mailings te versturen. Houd daarbij de omvang van de email in de gaten. Een te grote email kan tot vertraging in de verzending leiden.

Probleem

Bij het verzenden van een email mailing verschijnt een waarschuwing dat de emails te groot zijn.

Oorzaak

De te verzenden email is groter dan 400 kB en van de email worden meer dan 200 emails verzonden.

Indien een email groter is dan 400 kB worden in de email sjabloon vermoedelijk te grote bijlagen gebruikt (bijvoorbeel MS-Word, PDF,.. e.d.). Bijlagen worden met name te groot indien er afbeeldingen in worden gebruikt.

Oplossing

Maak de bijlagen kleiner. Worden grote afbeeldingen gebruikt maak die dan kleiner met behulp van een grafisch programma (bijvoorbeeld Adobe Photoshop)

Natuurlijk kan er een goede reden zijn voor het verzenden van een grote bijlage. Bijvoorbeeld bij het rondsturen van een presentatie of film. Echter, neem in dat geval het bestand niet op als bijlage van de email maar plaats het bestand online. Bijvoorbeeld op de eigen website. Neem vervolgens een link naar het online bestand op in de email. Makkelijker en vriendelijker voor de ontvanger. Immers, het verwerken van een email met een grote bijlage kost het email programma van de ontvanger meer moeite.

Opmerkingen

Bij het verzenden van een email mailing worden eerst alle email gereed gemaakt voor verzending. Het systeem controleert iedere 3 minuten of er emails klaar staan voor verzending.

Indien er emails voor verzending klaar staan worden deze verstuurd, tot een maximum van 100 stuks OF een maximum van 40Mb aan data. Dit is gedaan om te voorkomen dat het aanbieden van omvangrijke mailings in een korte tijd als spam wordt bestempeld. Dit leidt dus tot een maximum van (100 * 20) = 2000 e-mails per uur.