Met Carerix stuurt u eenvoudig een email bericht aan een groep kandidaten of contactpersonen.

Werkwijze

Als eerste voorbeeld nemen we een situatie waarbij u een blanco e-mail wil versturen aan een selectie contactpersonen:

Bestaand e-mail sjabloon aanpassen en versturen

We gaan in dit geval uit van het standaard bibliotheek sjabloon "Blanco aan contactpersoon".

1. Ga naar het overzicht contactpersonen en selecteer één of meerdere contactpersonen door deze aan te vinken
  2. Selecteer bij "Kies E-mail" het sjabloon "Blanco aan contactpersoon". Het e-mail venster opent.
  3. Klik op de knop "Bewerken" en vul de velden in;
  4. Indien er gekozen is voor de optie om meerde contactpersonen te selecteren, zullen alle ontvangers hun eigen e-mail ontvangen met hun eigen aanhef. Er wordt geen gebruik gemaakt van bcc e-mails.
  5. Druk op genereer e-mails om de berichten te verzenden. Indien u eerst wil testen of uw e-mail adres naar wens functioneert, kiest u "Verstuur voorbeeldsjabloon".

Als tweede voorbeeld nemen we de situatie waarbij u een adreswijziging wil sturen aan een selectie contactpersonen:

E-mail sjabloon maken

• Ga naar Onderhoud > Sjablonen;
  • Maak een nieuw e-mail sjabloon;
    Naam: Adreswijziging
    Zichtbaar bij: Contactpersoon

Zie ook: E-mail sjabloon maken

E-mail sjabloon testen

1. Ga naar het overzicht contactpersonen en selecteer er één
  2. Selecteer bij "Kies E-mail" het sjabloon "Adreswijziging".
    Het email venster opent.
  3. Kijk of het bericht naar wens is.
    Zo niet, klik [Annuleren] en pas het sjabloon aan. Herhaal dit totdat het bericht in orde is.
  4. Is het bericht in orde?
    Vul dan vervolgens uw eigen email adres in bij E-mail adres voor test en klik [Verzenden]
  5. Controleer het email bericht dat u ontvangt.
    Is het niet in orde? Pas dan de email sjabloon aan.
    Herhaal dit totdat het bericht in orde is.

Mailing sturen

Het uitgangspunt is dat u voor de contactpersonen een groep "Nieuwsbrief" hebt. En u hebt besloten om iedereen in deze groep een adreswijziging te sturen.

1. Ga naar "Contactpersonen" en selecteer de contactpersonen met de volgende zoekregel:
    Groep is gelijk aan "Nieuwsbrief"
  2. Selecteer bij Stuur email(s) het sjabloon "Adreswijziging".
    Het email venster opent.
  3. Klik [Genereer emails].
    Nu worden alle email berichten gemaakt.

Hierna worden de email berichten automatisch verzonden. Het kan enige tijd duren voordat alle berichten verzonden zijn, afhankelijk van het aantal.

Tips

1. Een bericht versturen aan een selectie van kandidaten werkt analoog:
    In het sjabloon bij "Zichtbaar bij" invullen: "Kandidaat"
    Lees kandidaat in plaats van contactpersoon in bovenstaande instructies
  2. U kunt op deze manier email sturen aan enkele duizenden geadresseerden. Wordt het aantal groter, dan moet u de lijst splitsen. Dit kan op de volgende manier:
    Voeg toe als zoek-criterium:
    Achternaam | begint met | a b c
    U heeft nu een kleinere lijst, verstuur de email

Herhaal dit voor:
    Achternaam | begint met | d e f g h i etc. tot dat u het hele alfabet heeft gehad.
  3. Let op dat u bij het sjabloon het juiste emailadres laat kiezen: Zakelijk of privé
    Bij kandidaten is doorgaans alleen een privé adres ingevuld
    Bij contactpersonen alleen een zakelijk e-mailadres

Voor de zekerheid zet u een vinkje bij: Gebruik het andere E-mail adres indien niet beschikbaar: Als het ene adres dan niet gevonden wordt gebruikt Carerix automatisch het andere.