Indien u gegevens uit uw huidige systeem wilt exporteren om deze vervolgens te importeren in Carerix dan zijn hierbij een aantal acties benodigd. Wat hierbij komt kijken staat hieronder beschreven in drie onderdelen.

Inventarisatie van de import

Om de import goed te laten verlopen plant de projectcoördinator een call met een technisch consultant in. In deze call wordt besproken welke data geïmporteerd zal worden en hoe deze wordt aangeleverd bij Carerix. De technisch consultant legt uit waar u op moet letten bij het exporteren en bewerken van de data. U ontvangt ook een aanleverbestand waarin de data aangeleverd moet worden.

Aanleverbestand

Carerix gebruikt een standaard aanleverbestand waarin u de data in ons aanlevert. Dit Excel bestand helpt u met het mappen van de gegevens naar Carerix velden, omdat in het sheet de belangrijkste velden per entiteit (kandidaat, contactpersoon, vacature, etc.) al zijn weergegeven. U kunt de gegevens simpelweg in het bestand plakken in de juiste kolommen. De technisch consultant zal u uitleggen hoe u dit kunt doen.

U kunt de standaard aanleverbestanden hier vinden:

Planning en scope

Aan de hand van deze call plant Carerix Projects voor u een slot voor de import in onze planning. Een import geschiedt meestal vlak voor of tijdens de GoLive datum. De deadline van de aanlevering van de export gegevens wordt afhankelijk van dat tijdslot bepaald.

Data export

De export van gegevens uit uw oude systeem wordt door u zelf verzorgt, tenzij anders afgesproken.

Dataconversie

Export formaat

1. Exporteer de gegevens naar Excel of .csv formaat
  2. Deze gegevens zet u om naar de tabbladen in het Aanleverbestand.
  3. Geef op de eerste horizontale rij en per kolom de naam van de kolom op.
    De naam van de kolom correspondeert altijd met een veld in Carerix.
  4. Stuur het excel of .csv bestand naar de technisch consultant of naar uw project coördinator via projects@carerix.com.

Import

1. De technisch consultant importeert de aangeleverde data en informeert u over het verloop van de import.
  2. Niet vooraf besproken import activiteiten brengen extra kosten met zich mee. Dit overlegt de projectcoördinator met u.

Import controleren

1. Controleer in Carerix of de import correct is gedaan voor elke geïmporteerde entiteit en controleer of de velden juist zijn gevuld en de links tussen dossiers correct zijn gemaakt.
  2. Afwijkingen communiceert u met de technisch consultant.

Labels : UD-2118, Data Dataimport, Data-import