Om de Carerix agenda met deze variant van de CalendarSync te koppelen aan de Outlook agenda dien je gebruik te maken van een Microsoft Exchange Local server versie 2010 of hoger.

Indien je ExchangeLocal bij jouw accountmanager hebt afgenomen heeft Carerix voor je het Carerix systeem ingericht zodat je eenvoudig kunt beginnen met synchroniseren.

Instellen synchronisatie

• In Carerix, ga rechtsbovenin Carerix naar "Mijn gegevens";
  • Klik op 'Kies document' en op 'CxCalendarSync ExchangeLocal';
  • Je krijgt dan onderstaand scherm te zien:
  • Klik op de knop [Setup Exchange Server];
  • Je krijgt dan onderstaand scherm te zien:
  • Vul hier de inloggegevens voor de Exchange server in;
  • Endpoint is hier het domein van jouw server, bijv example.exchangeserver.com
  • Klik op de knop [Signin];
  • Hierna is het instellen voltooid en kan je het scherm sluiten.

Nieuwe afspraken worden nu gesynchroniseerd. Oudere afspraken kunnen worden gesynced door de afspraak aan te passen door bijvoorbeeld een punt in het notitie-veld toe te voegen en de afspraak vervolgens op te slaan.

De sync vindt standaard elke 5 minuten plaats.

Aandachtspunten

• De herhalende afspraken houden de functionaliteit van Carerix aan. Functionaliteiten voor herhalende afspraken die wél beschikbaar zijn in Outlook maar niet in Carerix zijn niet beschikbaar in de sync. Zie hieronder voor meer informatie;
  • De gebruikte tools om de agenda in te lezen vanaf de server hebben grote invloed op de werking van de sync. Ondersteund worden:
  1. Outlook
  2. Officiële Microsoft app
  3. Native calendarclient op smartphone

Herhalende afspraken

De manier waarop Carerix omgaat met herhaalde afspraken verschilt met de manier waarop Microsoft Exchange dit doet. Houd daarom voor het aanmaken van herhalende afspraken de functionaliteit in Carerix aan.

Op het moment dat CxCalendarSync tegen een issue aan loopt krijg je altijd automatisch een bericht met instructies.

Uitzondering op een herhalende afspraak

Indien er in de agenda een uitzondering wordt gemaakt op een herhalende afspraak (door verwijdering/verplaatsing) krijg je het volgende bericht:

Uw Exchange agenda bevat een uitzondering op een herhalende afspraak.

Dit komt door een verwijderde/verplaatste afspraak. Carerix staat zulke uitzonderingen niet toe.

Tip: Voeg een extra afspraak toe aan jouw agenda om je aan deze uitzondering te herinneren.

Dagelijkse herhaling

Afspraken met dagelijkse herhaling worden niet ondersteund. Je krijgt het volgende bericht:

Uw Exchange agenda bevat een afspraak die niet gesynchroniseerd kan worden. Dit komt doordat Carerix geen dagelijks herhalende afpraken ondersteunt.

Tip: De meeste dagelijkse herhalingen kunnen net zo makkelijk worden omschreven d.m.v. een wekelijkse herhaling op specifieke weekdagen. Als je jouw dagelijkse herhaling door één of meerdere wekelijkse herhalingen vervangt, komen deze afspraken wel in de Carerix agenda te staan.

Wijzigen wachtwoord

Office365 kent een 'password policy' die als default instelling elke 90 dagen om een wijziging van het wachtwoord vraagt. Wanneer het wachtwoord hier wordt gewijzigd, dient ook de sync opnieuw te worden geactiveerd met dit nieuwe wachtwoord. Doorloop daarvoor de stappen van activatie opnieuw.

Labels : UD-45