Je kunt alleen vakantiedagen bijhouden in de Staffing editie.

Er zijn twee manieren om vakantiedagen bij te houden in Carerix. Automatisch in combinatie met de, extra aan te schaffen, weekstaten module voor de Staffing editie of handmatig.

Automatisch vakantiedagen bijhouden met de Weekstaten module

Als je de weekstaten module in de Staffing versie heeft aangeschaft, dan worden de opgenomen vakantie-uren bijgewerkt, nadat het 'Beginsaldo' handmatig is ingevuld. De weekstaten module houdt het aantal opgenomen dagen/uren bij.
Je kunt ook handmatig correcties uitvoeren.

Handmatig vakantie correcties invoeren

• Klik op een Kandidaat
  • Kies de [Admin] knop bovenin de balk

In dit scherm kun je de 'Startdatum' van een Kandidaat invoeren en het 'Beginsaldo" van het aantal vakantiedagen.
Je kunt in het veld Correctie op saldo handmatig correcties uitvoeren door +dagen of -dagen op het saldo in te voeren met een omschrijving in het veld Opmerking

Voorbeeld:
Als een kandidaat 2 dagen heeft opgenomen dan vul je in -2 en bij Opmerking moet je een omschrijving toevoegen bijv. Vrij.

1. Ga naar "Dossiers"
  2. Open de "Kandidaat" en ga naar het tabblad Admin;
  3. In het veld "Correctie op saldo" vul je een positief of negatief getal in;
  4. In het veld "Opmerking" vul je een omschrijving in;
  5. Klik vervolgens op [Verwerken] om het saldo actief te maken
    Merk op dat er een geschiedenis wordt bijgehouden onderaan dit veld;

Note:
Je moet elk jaar het totaal aantal dagen waar een Kandidaat recht op heeft invoeren. Het aantal dagen dat een Kandidaat meeneemt of teveel heeft opgenomen uit het vorige jaar worden meegenomen in het nieuwe jaar.
Handmatig invoeren is mogelijk in de Recruitment en Staffing Editie.