Er zijn een aantal manieren waarop data uit de database kan worden geëxporteerd.
Deze pagina beschrijft hoe je gegevens vanuit Carerix kostenloos naar een Excel-bestand kan exporteren.

Werkwijze

Een Excel export is mogelijk voor:

• Kandidaten
  • Contactpersonen
  • Opdrachtgevers

Om de gegevens weer te geven zijn er twee documentsjabloon in de Sjablonen bibliotheek beschikbaar.
Deze sjablonen moeten voor gebruik eerst geïnstalleerd worden (beschikbaar gemaakt door de Beheerder).
Achter elk document sjabloon staat een omschrijving van de gegevens die worden geëxporteerd naar Excel.

Betreffende sjablonen

• Mailmerge
  • Export overzicht Excel

Voorbeeld

In het onderstaand voorbeeld wordt een Kandidaten Mailmerge document sjabloon geïnstalleerd en vervolgens worden de gegevens geëxporteerd naar Excel.

Document sjabloon "Mailmerge" installeren

Dit kan alleen worden gedaan door een Beheerder

1. Klik 'Onderhoud' | 'Sjablonen'
  2. Ga naar Document
  3. Klik op de knop [Bibliotheek]
  4. Ga in de bibliotheek naar kandidaat (overzicht)
  5. Klik op de knop [Installeer] achter 'Mailmerge'
  6. Log uit als beheerder en log weer in om straks het sjabloon te kunnen gebruiken.

Exporteren naar Excel

1. Klik "Kandidaten"
  2. Maak eventueel een selectie kandidaten die in het excel document moeten komen
  3. Klik op het pijltje naast "Kies Rapport..." en kies 'Mailmerge'
  4. Klik op [OK]

De gegevens worden nu in Excel geopend.

Let op :
Als er geen kandidaten zijn geselecteerd worden de gegevens van alle kandidaten geëxporteerd.

Zie ook: Mailmerge