In sommige gevallen is het nodig om toegang te hebben tot de gehele database:

• Voor migratie naar een ander systeem /  database;
  • Voor het maken van een analyse of raport met externe SQL-tools

Houdt er wel rekening mee dat deze database export geen bijlages (b.v CV 's) bevat, alleen de naam van het bestand word meegegeven in de export.

Mocht je een database dump inclusief bijlages willen hebben neem dan contact op met ons Customer Success Team.

Werkwijze

Er zijn een aantal manieren waarop data uit de database kan worden geëxporteerd.
Wanneer het nodig is om over uw gehele database te beschikken (om een analyse uit te voeren met externe software dat op basis van SQL werkt bijvoorbeeld) is het mogelijk om als beheerder kostenloos een database download te activeren.
's Nachts wordt dan een bestand aangemaakt met daarin een "dump" van de database.
Gedurende de volgende dag is dit bestand te downloaden van een Carerix server.

Aanmaken van de database dump

Maak als Beheerder de "dump" aan voor de komende nacht:

• Ga naar "Instellingen"
  • Ga naar blok "Algemeen"
  • Vul in bij:
    'databaseDumpFilename'' een bestandsnaam in voor het database-bestand (alleen letters, cijfers en "_"-teken, geen spaties)
  • Vul in bij:
    'databaseDumpPassword' een wachtwoord in voor het database-bestand
    (alleen letters, cijfers en "_"-teken, geen spaties)
  • Klik op [Bewaren]

De velden 'databaseDumpFilename' en 'databaseDumpPassword' moeten beide worden ingevuld anders wordt de dump niet gemaakt.

Downloaden van de database dump

De dump is de volgende ochtend (dinsdag t/m zaterdag) op te halen door:

1. Download het bestand vanaf https://backup.carerix.net//db/<klantnaam>/<filenaam>.7z
    - <klantnaam> altijd in kleine letters (vgl: https://<klantnaam>.carerix.net)
    - <filenaam> is exact de bestandsnaam uit stap 3 hierboven.
    De filenaam is hoofdletter gevoelig.
  2. Open het zip-bestand met 7zip; hierbij wordt gevraagd naar het wachtwoord uit stap 4 hierboven.
  • De betreffende "Instellingen" worden automatisch gewist.
  • Gebruik voor deze instellingen geen voor de hand liggende waarden.
  • De database dump is in postgreSQL formaat
  • Elementaire instructies om deze dumpfile te openen vindt u op: open database dump
  • Houdt rekening met de hoofdletter gevoeligheid wanneer je de bestandsnaam en klantnaam invult.
    Wanneer hier geen rekening mee wordt gehouden, zal de database niet te downloaden zijn.
  • Na een dag wordt het bestand automatisch van onze server verwijderd, zie onderstaand schema.

Besteld op…     Gereed op…     Verwijderd op…

Maandag          Dinsdag             Donderdag( nacht)
Dinsdag            Woensdag         Vrijdag
Woensdag        Donderdag        Zaterdag
Donderdag       Vrijdag               Zondag
Vrijdag              Zaterdag            Maandag
Zaterdag           Maandag           Woensdag