Introductie

Deze pagina bevat informatie over het aanmaken en beheren van Gebruikersrollen. Alleen de beheerder heeft toegang tot de instellingen van Gebruikersrollen.

Let op: Het is belangrijk dat u nooit de standaard rol van beheerder wijzigt of verwijdert.

Werkwijze

• Klik "Beheer"
  • Klik "Gebruikersrollen"
  • Klik "Nieuw", voor een nieuwe gebruikersrol
    Selecteer de Basis gebruikersrol (Deze keuze geeft aan welke default waarden de nieuwe gebruikersrol heeft).
    Vul een gepaste Naam en Beschrijving in.
    Klik Bewaren.
  • Selecteer bij Instellingen welke rechten deze gebruikersrol heeft binnen de verschillende modules van Carerix en op welk niveau.

Niveau

• Geen: Ziet geen items
  • Verantwoordelijke: De items waar de verantwoordelijke de eigenaar is
  • Vestiging: De items van de vestiging waartoe de verantwoordelijke hoort
  • Alle: Alle items (ongeacht verantwoordelijke en vestiging)

Rechten

1. Zichtbaar:
    De module is (on)zichtbaar voor deze gebruikersrol.
    Zien
    : De gegevens binnen een module zijn alleen zichtbaar en niet te wijzigen.
    Aanmaken
    : Nieuwe dossiers aanmaken mag, maar wijzigen van bestaande dossiers niet.
    Wijzigen
    : In alle dossiers kunnen wijzigingen aangebracht worden.
    Verwijderen
    : Bestaande dossiers kunnen verwijderd worden.
  2. Klik 'Bewaren'

Gevolgen zichtbaarheid onderdelen in Carerix

Het aanpassen/aanmaken van gebruikersrollen heeft invloed het gebruik en de zichtbaarheid van de volgende onderdelen in Carerix:

1. E-mailsjablonen
  2. Documentsjablonen
  3. De “Document type bijlagen”
  4. Zoekprofielen
  5. Evt: In een sjabloon: indien u verwijst naar gebruikersrollen en de naam/ID ervan zou wijzigen => dan werkt het sjabloon niet meer.

Tips

• Maak document of e-mail sjablonen (on)beschikbaar voor een bepaalde gebruikersrol.
  • De tabs in de e-mail box "Alle ontvangen" en "Alle verzonden" zijn alleen zichtbaar indien dit bij de gebruiksrol is ingesteld.
    Hetzelfde geldt voor de "Admin" tab bij kandidaten en de "Bonus" tab bij vacatures en gebruikers.