Introductie

Deze pagina bevat informatie over het aanmaken en beheren van Gebruikersrollen. Alleen de Beheerder heeft toegang tot de Instellingen van Gebruikersrollen.

Let op:
Het is belangrijk dat je nooit de standaard rol van Beheerder wijzigt of verwijdert.

Werkwijze

• Klik 'Beheer' | 'Gebruikersrollen'
  • Klik [Nieuw] voor een nieuwe Gebruikersrol
    Selecteer de Basis gebruikersrol
    (Deze keuze geeft aan welke standaard waarden de nieuwe Gebruikersrol heeft).
    Vul een gepaste naam en beschrijving in.
  • Klik [Bewaren]
  • Selecteer bij Instellingen welke rechten deze gebruikersrol heeft binnen de verschillende modules van Carerix en op welk niveau.

Niveau

• Geen: Ziet geen items
  • Verantwoordelijke: De items waar de verantwoordelijke de eigenaar is
  • Vestiging: De items van de vestiging waartoe de verantwoordelijke hoort
  • Alle: Alle items (ongeacht verantwoordelijke en vestiging)

Rechten

• Zichtbaar:
    De module is (on)zichtbaar voor deze gebruikersrol.
    Zien
    :
    De gegevens binnen een module zijn alleen zichtbaar en niet te wijzigen.
    Aanmaken
    :
    Nieuwe dossiers aanmaken mag, maar wijzigen van bestaande dossiers niet.
    Wijzigen
    :
    In alle dossiers kunnen wijzigingen aangebracht worden.
    Verwijderen
    :
    Bestaande dossiers kunnen verwijderd worden.
  • Klik [Bewaren]

Gevolgen zichtbaarheid onderdelen in Carerix

Het aanpassen/aanmaken van Gebruikersrollen heeft invloed het gebruik en de zichtbaarheid van de volgende onderdelen in Carerix:

• E-mailsjablonen
  • Documentsjablonen
  • De “Document type bijlagen”
  • Zoekprofielen
  • Evt:
    In een sjabloon: indien je verwijst naar Gebruikersrollen en de naam/ID ervan zou wijzigen dan werkt het sjabloon niet meer.

Tips

• Maak document of E-mail sjablonen (on)beschikbaar voor een bepaalde Gebruikersrol.
  • De tabs in de e-mail box "Alle ontvangen" en "Alle verzonden" zijn alleen zichtbaar indien dit bij de Gebruiksrol is ingesteld.
    Hetzelfde geldt voor de 'Admin-tab' bij Kandidaten en de 'Bonus-tab' bij Vacatures en Gebruikers.

Labels : UD-421