Wanneer je op het internet rondsurft, is de meeste data die verstuurd wordt zogenaamd 'unencrypted', wat betekent dat het niet beveiligd (onversleuteld) is. Deze websites krijg je toegang toe via http://www.voorbeeld.com.

Beveiligde websites, die alle inkomende en uitgaande data versleutelen, zullen een link hebben die begint met https:// bijvoorbeeld https://www.example.com.

Carerix biedt deze optie ook aan:

Voor veiliger browsen, als je de naam van je Carerix applicatie in je browser intoetst, kun je ook kiezen voor  https://BEDRIJFSNAAM.carerix.net in plaats van http://BEDRIJFSNAAM.carerix.net

Om je te laten weten dat je een beveiligde connectie gebruikt, zal Google Chrome een groen sloticoontje tonen in je URL balk, en het woord 'Secure'.

Instelling httpsRequired

Om ervoor te zorgen dat je altijd beveiligd Carerix kunt gebruiken, zonder dat je iedere keer https:// hoeft in te typen iedere keer dat je toegang wil krijgen tot Carerix, kun je je Carerix applicatie standaard op een https:// connectie instellen.

De Carerix beheerder heeft de rechten om dit in te stellen:

• Ga naar 'Onderhoud' | 'Instellingen'
  • Ga naar het blok 'Algemeen'
  • Hier vind je een Instelling genaamd "httpsRequired', deze zet je op "YES"

Dit zorgt ervoor dat de Carerix applicatie automatisch van https:// browsing gebruik maakt, zodat je dataverkeer beter beveiligd is.

Labels : UD-1306, Activatie, Security & Privacy Check