De Sender Policy Framework (SPF) houdt in dat een mailserver bij elk binnenkomend bericht controleert of de server die het bericht verstuurde wel het "recht" had om dit te doen voor het betreffende domein. SPF wordt in toenemende maatregel gebruikt om Spam te weren. Dit recht wordt aangegeven via een extra record in de DNS van uw domein. Dit moet u laten verzorgen door de beheerder van "uwdomein.nl".

Werkwijze

Vraag de beheerder van de DNS van "uwdomein.nl" om een extra record toe te voegen:
Een SPF record is van het type "txt", de tekst staat tussen aanhalingstekens. Voorbeeld van zo'n SPF record:

"v=spf1 a mx include:carerix.net ?all"

Toelichting termen:

• v=spf1 dit txt record wordt voor SPF gebruikt
  • a verstuurt mail voor dit domein
  • mx elke server die als mx server voor uwdomein.nl staat genoemd mag mail versturen
  • include:carerix.net Elke server die van "carerix.net" mail mag versturen mag ook voor uwdomein.nl mail versturen.
  • ?all als een server niet aan het bovenstaande voldoet is het antwoord "neutraal"

Meer informatie: