Voorbereiding

Zorg ervoor dat op uw mail server folders beschikbaar zijn om te koppelen aan de volgende folders in Carerix:

• Inbox
  • Sent
  • Drafts
  • Archive
  • Spam
  • Deleted

Firewall

Carerix gebruikt de volgende ip nummers voor het verwerken van e-mail:

Is uw e-mailserver beveiligd met een firewall, maak dan een uitzondering voor bovenstaande IP nummers.

IMAP instellen in Carerix

1. Klik Mijn gegevens rechtsboven
  2. Vul bij Mailserver het adres van de server in ( bijvoorbeeld: imap.klant.nl of mail.klant.nl)
  3. Vul bij gebruikersnaam de verstrekte naam in
    Wordt uw email adres verzorgd door Carerix? Dan is de gebruikersnaam gelijk aan uw gehele email adres. Bijvoorbeeld: janjansen@voorbeeld.nl.
  4. Vul bij wachtwoord het verstrekte wachtwoord in (deze is i.h.a. niet gelijk aan uw Careix wachtwoord)
  5. Kies bij type mailserver voor IMAP
  6. Kies de volgende instellingen:
    [x] e-mail ophalen van mailserver AAN
    [_] Beveiligde verbinding (SSL) ← Verbinding via poort 993: alleen "AAN" als dit moet van uw mail server, vraag dit na bij uw systeembeheerder
    [_] Beveiligde verbinding (TLS ) ← alleen "AAN" als dit moet van uw mail server, vraag dit na bij uw systeembeheerder
  7. Klik op "Ververs folders" en wijs de juiste folders toe via de drop down menu's.
  8. Bewaar de wijziging

Opmerkingen

• Carerix kan tevens de e-mail hosting provider zijn.
  • IMAP instellen voor andere gebruikers? Ga naar Overig | Gebruikers en klik een gebruiker dossier open. Scroll naar beneden naar de sectie E-mail instellingen

Office365

Vraag uw systeembeheerder/beheerder van uw Office365 omgeving om u te assisteren met de benodigde gegevens voor de invoer van uw Carerix systeem. In veel gevallen werken de volgende instellingen:

• [√] E-mail ophalen van de server
  • Mailserver: outlook.office365.com
  • Gebruikersnaam: uw e-mailadres
  • Wachtwoord: uw wachtwoord
  • Beveiliging: (•)SSL
  • Type e-mailserver: (•)IMAP

Tip: na het aankoppelen van de mappen, druk een aantal keer op de knop [Check e-mail] om de e-mail binnen te halen. Het kan even duren voordat uw Office365 de berichten aan Carerix aanbiedt.

Google mail

Indien u gebruik maakt van de e-maildiensten van Google, gebruik dan de volgende instellingen:

• [√] E-mail ophalen van de server
  • Mailserver: imap.gmail.com
  • Gebruikersnaam: uw volledige e-mailadres
  • Wachtwoord: uw wachtwoord
  • Beveiliging: (•)SSL
  • Type e-mailserver: (•)IMAP