Binnen Carerix kunt u op twee manieren email ontvangen:

• Direct, via het Carerix-adres <gebruikersnaam>@<applicatie>.mail.carerix.net
  • Via POP3 of IMAP mail, via uw eigen adres <gebruiker>@<klant>.nl

Zie E-mail instellingen voor meer informatie.

Hoe lang duurt het eigenlijk voordat zo'n email binnenkomt?

Dit kan variƫren, het hangt namelijk van een aantal factoren af.

Toelichting

Een email gaat in een aantal stappen van de afzender naar de geadresseerde, bij elk van die stappen kan een wachttijd optreden. Hieronder wordt dit nader toegelicht.

Carerix mail

De email komt naar u toe in de volgende stappen:

1. Afzender typt bericht (bijvoorbeeld in Outlook) en kiest [verzenden].
    Het bericht staat nu op de mail server van de afzender
  2. De mail server van de afzender biedt het bericht aan aan de mail server van Carerix.
    Dit gaat niet onmiddellijk: In het algemeen doet de "verzender" dit 1 tot enkele keren per uur: dit is in de praktijk de vertragende factor.
  3. De mail server van Carerix zet het ontvangen bericht in Carerix.
    Dit gebeurt onmiddellijk
  4. Het bericht staat in uw Carerix toepassing.
    Het kan natuurlijk even duren voordat u dit ziet: U ziet het bericht pas wanneer u op de pagina met ontvangen email kijkt en [Zoeken] kiest om de lijst te verversen

Carerix leest uw eigen email via POP synchronisatie

De email komt naar u toe in de volgende stappen:

1. Afzender typt bericht (bijvoorbeeld in Outlook) en kiest [verzenden]
    Het bericht staat nu op de mail server van de afzender
  2. De mail server van de afzender biedt het bericht aan aan uw eigen mail server.
    Dit gaat niet onmiddellijk: In het algemeen doet de "verzender" dit 1 tot enkele keren per uur: dit is in de praktijk de vertragende factor
  3. Het bericht staat nu in uw eigen "inbox"
  4. Carerix leest uw inbox ook als u niet actief bent ingelogd in uw database. Dit gaat niet onmiddellijk, maar minstens 1 keer per uur. Bent u ingelogd, dan wordt uw inbox gemiddeld iedere 5 minuten doch minimaal 4 keer per uur gecontroleerd.
    Daarnaast heeft u een knop [check email] die dan direct uw eigen e-mail leest en in Carerix zet .
  5. Het bericht staat in uw Carerix toepassing
    Het kan natuurlijk even duren voordat u het bericht ziet: u ziet het bericht pas wanneer u op de pagina met ontvangen email kijkt en [Zoeken] of [check email] kiest om de lijst te verversen