Enkel bericht

Uitgaand

Bij elke e-mail die u uitstuurt, kunt u een vinkje zetten in het hokje 'Vertrouwelijk' om ervoor te zorgen dat geen enkele gebruiker in het systeem behalve u als eigenaar en de ontvangers dit mailtje kunnen zien.

Binnenkomend

• Bij binnenkomende mail kunt u de mail openen en deze aanvinken als 'Vertrouwelijk'. Vanaf dat moment zal het bericht niet meer voor anderen zichtbaar zijn. Het zal alleen tonen in uw inbox, en in wellicht in de Activiteiten tab van het gekoppelde dossier - en dat alleen voor u. Het zal tevens niet zichtbaar zijn in de 'Alle Verzonden' tab voor andere gebruikers - alleen voor u.
  • Staat in een het onderwerp van een bericht het word "Vertrouwelijk", dan wordt het automatisch op "vertrouwelijk" gezet. Hetzelfde geldt voor de engelse vertaling: "Confidential" doet hetzelfde.
  • Een reactie op een vertrouwelijk bericht is vanzelf vertrouwelijk. Alle daarop volgende antwoorden in de "thread" blijven vertrouwelijk totdat de "Vertrouwelijk" optie wordt uitgevinkt of wanneer een nieuwe e-mail "thread" wordt gestart.

All berichten van een bepaalde contactpersoon of kandidaat

Wanneer u alle berichten van een bepaalde contactpersoon of kandidaat standaard op vertrouwelijk wil zetten, kunt u dit in de dossierkaart van de kandidaat/contactpersoon aanpassen. Scroll down naar het blok genaamd 'Contactinformatie'. Vlakbij het e-mailadres staat een aankruisvakje: "Inkomende E-mail [_] Vertrouwelijk (Inkomende E-mail wordt standaard op vertrouwelijk gezet)". Selecteer deze om alle e-mail vanaf het adres van deze contactpersoon standaard op vertrouwelijk te zetten.

Al uw berichten

Wilt u alle berichten aan of van u zelf gelijk op vertrouwelijk zetten, gebruik dan de opties bij Mijn gegevens > E-mail vertrouwelijkheid. U kunt differentiëren tussen alle inkomende mail, alle uitgaande mail, allebei of geen van beiden. Wanneer deze vakjes zijn aangevinkt, zal het vertrouwelijkheidsvinkje in uw e-mails altijd aangevinkt staan en zullen uw e-mails nooit zichtbaar zijn voor anderen, tenzij u het vinkje daar weer uitzet bij de mails die u wél met collega's wil delen.

Berichten van collega's buiten Carerix

Het komt voor dat berichten worden verstuurd door collega's die zelf niet in Carerix werken. Bijvoorbeeld: Een bericht van een directielid die zelf geen Carerix gebruikt moet altijd als vertrouwelijk worden gezien. Om dit op te zetten doet u het volgende:

1. Maak een nieuwe gebruiker, bijvoorbeeld "Directie"
  2. Laat deze gebruiker inactief, zodat deze niet telt voor het aantal seats
  3. Vul het e-mail adres in, bijvoorbeeld "directie@uwbedrijf.nl"
  4. Zet twee vinkjes bij
    Inkomende E-mail [_] Vertrouwelijk (Inkomende E-mail wordt standaard op vertrouwelijk gezet)
    Uitgaande E-mail [_] Vertrouwelijk (Uitgaande E-mail wordt standaard op vertrouwelijk gezet)

Wanneer nu een bericht in Carerix komt wordt deze (inactieve) gebruiker herkend op basis van het e-mail adres. Het bericht wordt dan op vertrouwelijk gezet.