U ontvangt een email bericht met een bijlage genaamd "winmail.dat". Deze kunt u niet openen.

Wat is "winmail.dat" voor bijlage?

Toelichting

U kunt deze bijlage negeren: "winmail.dat" is een bijlage die wordt toegevoegd door Microsoft Outlook wanneer de afzender gebruik maakt van "rtf indeling". Alleen Outlook zelf (dus niet Outlook Express) kan deze "winmail" bijlage herkennen.

Oplossing

Vraag aan de verzendende partij om de instellingen van hun e-mailcliƫnt aan te passen:

Setting Global Properties

Set the Global Properties to have Outlook by default send your email in Hypertext Markup Language (HTML):

• Outlook 2007: Select Tools > Options > Email Format > Internet Options. Select Convert to HTML format.
  • Outlook 2010 and 2013: Select File > Options > Mail and then scroll to the bottom of the dialog. Select Convert to HTML format.

Tip: Wanneer u (of de ontvanger) deze bijlage ziet in email die u heeft verzonden, zet dan de optie "RTF gebruiken in de email " UIT. Instructies vindt u in de genoemde artikelen.