Een contactpersoon stuurt je een afspraakbevestiging, bijvoorbeeld vanuit Outlook. Dit artikel omschrijft hoe je met dergelijke berichten om kan gaan.

Achtergrond

Carerix biedt geen ondersteuning voor afspraakbevestigingen zoals bijvoorbeeld verstuurd vanuit Outlook. In plaats daarvan toont Carerix wel het bestand in de bijlagen waar de informatie in staat over de afspraak. Hieruit kan je het een en ander afleiden.

Interpretatie afspraakbevestiging

De getoonde afspraakbevestiging zal in de meeste gevallen in ieder geval onderstaande items tonen:

• ORGANIZER;CN=Piet Jansen:mailto:piet@test.nl: de organisator met bijbehorende e-mailadres. In dit geval Piet Jansen met adres piet@test.nl.
  • DTSTART;TZID=W. Europe Standard Time:20130124T090000: de startdatum, uitgedrukt in een Unix timestamp. Deze leest u als jjjjmmdd-uummss. Merk op dat de tijdzone wordt vermeld. De startdatum in dit concrete geval is 24 januari 2013 om 09:00.
  • DTEND;TZID=W. Europe Standard Time:20130124T100000: de einddatum, uitgedrukt in een Unix timestamp. Deze leest u als jjjjmmdd-uummss. In dit concrete geval 24 januari 2013 om 10:00;
  • LOCATION;LANGUAGE=nl-NL:Delft\, Radex gebouw: de locatie, in dit geval het Radex gebouw in Delft.
  • DESCRIPTION: test afspraak: de omschrijving, in dit geval test afspraak.

Afspraak in agenda zetten

Zet de afspraak in de Carerix agenda als volgt:

1. Open het bericht. Deze komt nu ook in de contextbalk boven in te staan;
  2. Klik op het kalender icoontje;
    Je maakt nu een afspraak;
  3. Vul vervolgens de velden in met behulp van de gegevens hierboven en kies [Bewaren].

Opmerkingen

• Carerix biedt geen voorziening om de afspraak te bevestigen op dusdanige wijze dat de agenda van uw contactpersoon wordt bijgewerkt.
  • De wens om afspraakbevestigingen volledig te ondersteunen is bekend. Carerix onderzoekt hoe dit in een toekomstige versie aangeboden kan worden.